Det er nemt at hænge genstande på vægge, men de er mere udfordrende på loft. På de fleste vægge kan man ofte klare sig med plugs, men der findes også mange gode plugs til loftuphæng
I loftet bør hvert fastgørelsespunkt maksimalt belastes med 20 kg ved direkte fastgørelse på brædderne. I lofter med foldede brædder kan du placere fastgørelsespunkterne hvor som helst, mens du bør holde en afstand på mindst 100 mm.
En skråt viklet stift eller en X-krog er normalt alt hvad du behøver, men der er mange gode stik. Brug altid de typer, der er beregnet til gipsplader. Du kan – afhængig af vægt – vælge forskellige typer beslag. Brug gerne flere fastgørelsespunkter for at opnå tilstrækkelig bæreevne, men sæt dem ikke for stramt. Der skal altid være mindst 50 mm mellem fastgørelsespunkterne ved brug af prop (boret hul). Hvis hvert tilbehør skal belastes maksimalt, skal der være en indbyrdes afstand på mindst 300 mm.
Se denne video som forklarer hvordan du kan hænge op til i loftet:
Tunge genstande og genstande, der udsættes for dynamiske belastninger, fastgøres til konstruktionen over eller til den underliggende lægte.
Når det kommer til vægge og lofter, bør du ikke vedhæfte genstande, der afgiver stærk varme, som f.eks. el-radiatorer og store lamper, direkte i panelerne. De skal fastgøres til deres egen lægte bag brædderne.
Brug en elektriker hvis du ikke har mod på at løse opgaven selv
Det er nemt at få en elektriker til at hjælpe med ophæng ting til loft, i hvert fald belysning. Denne elektriker kører i hele København og kan hjælpe dig med ophæng i loft.