Efter en akut vandskade blev vores HPFi relæ/fejlstrømsafbrydere ved med at slå fra. Men hvad er et HPFI relæ og hvordan fungerer det?
Fejlstrømsafbrydere
En fejlstrømsafbrydere er en automatisk betjent elektrisk afbryder designet til at beskytte et elektrisk kredsløb mod skader forårsaget af overbelastning eller kortslutning. Dens grundlæggende funktion er at detektere en fejltilstand og ved at afbryde kontinuiteten øjeblikkeligt at afbryde det elektriske flow. I modsætning til en sikring, der virker én gang og derefter skal udskiftes, kan en afbryder nulstilles (enten manuelt eller automatisk) for at genoptage normal drift. Fejlstrømsafbrydere er lavet i forskellige størrelser, fra små enheder, der beskytter et individuelt husholdningsapparat op til stort koblingsudstyr designet til at beskytte højspændingskredsløb, der forsyner en hel by. Det er en elektriker som står for montering af fejlstrømafrbydere. Det er smart at vælge en lokal elektriker, f.eks. en elektriker København er billigere end en elektriker fra f.eks. Næstved, hvis du bor i København.
Fejlstrømsafbryderens oprindelse
En tidlig form for strømafbryder blev beskrevet af Thomas Edison i en patentansøgning fra 1879, selvom hans kommercielle strømdistributionssystem brugte sikringer. Dens formål var at beskytte belysningskredsløbsledninger mod utilsigtede kortslutninger og overbelastninger.
Ønsker du lidt mere viden om HPFI relæer, så har Autoriseret Elektriker en dybere artikel om emnet her og forklaringer til hvorfor de slår fra. https://www.autoriseret-elektriker.dk/fejlstroemafbryderen-eller-hpfi-relae-slaar-fra-hvorfor/