Søg
Close this search box.

Sådan fjerner du kaffepletter – de bedste tips!

Good morning concept. Coffe cup and clock
Redaktionen

Redaktionen

Vi har alle gjort det: tabt kaffekoppen på gulvet på vej til sofaen eller ved et uheld spildt et par dråber på den nystrøgne skjorte… Men bare rolig, det er muligt at redde både gulvtæppet og tøjet, hvis du arbejder hurtig! Læs nedenfor for at se, hvordan du kommer videre.

Sådan fjerner du kaffepletter fra et tæppe

Sug så meget væske op som muligt med køkkenpapir. Bland derefter to kopper varmt vand med en spiseskefuld hvidvinseddike og en spiseskefuld opvaskemiddel. Tag en ren klud og gnid blandingen på pletten, tag lidt ad gangen. Gentag indtil pletten er væk! Skyl blandingen ved at duppe en ren klud med koldt vand og gnide, og lad derefter tørre.

Læs mere: Hvad er termografi af el-tavle

Sådan fjerner du kaffepletter på dit tøj

Hvis du ved et uheld har spildt kaffe på din skjorte, er det vigtigt at handle hurtigt. Den nemmeste måde at fjerne en kaffeplet på er at skylle tøjet under koldt vand. Skyl, indtil du kan se, at pletten er væk, og vask derefter tøjet som normalt i vaskemaskinen.


Et andet trick, du kan prøve, er at gnide pletten med sæbe. Både flydende sæbe og håndsæbe virker! Gnid ind med sæbe og lad det virke i cirka en time, og sørg for at pletten ikke tørrer ud, men holdes våd imens. Skyl derefter sæben af ​​med vand.

Læs mere: Sådan skifter du sprunget sikring 

 

Tips & ideér

Lignende indlæg