Søg
Close this search box.

Hvor ofte skal du rense en kattebakke?

Cat
Redaktionen

Redaktionen

Kattebakken skal rengøres hver dag mindst én gang, nogle katte har bestemte meninger om, at de ikke vil have den snavset i kattebakken, så de kan bruge den. Så skal man være mere opmærksom og renlig, når katten har udført sine behov.

En gang om ugen er det godt at rense æsken grundigt og skrubbe den ud, alt efter hvor ren katten er, kan varmt vand være nok. Hvis der bruges vaskemiddel, er det vigtigt, at det er sikkert for katten. Katte kan også være følsomme over for lugte og fx citronduftende rengøringsmidler kan gøre, at katten slet ikke vil bruge æsken.

Afhængigt af den valgte type kattegrus kan det variere, hvor ofte det skal skiftes. Hvis kattegrus ikke er klumpdannende, er det en god tommelfingerregel at skifte en gang om ugen, mens klumpdannelse kan skiftes en gang om måneden.

Katte kan være følsomme

Katte kan være følsomme over for flere ting, hvilket betyder, at det ikke fungerer sammen med kattebakken. Nogle katte vil ikke have for høje kanter, nogle vil ikke have for lave, selv kattegrus kan være noget du skal teste dig selv for at finde et fungerende alternativ.

En almindelig fejl kan være at placere kattebakken i umiddelbar nærhed af mad og vand – katte er rene dyr og ønsker ikke at udføre deres behov samme sted, hvor de spiser og drikker. Det kan også være tilfældet, at kassen er placeret, så katten ikke altid kan komme nemt frem, hvilket kan føre til uheld uden for boksen.

Tips & ideér

Lignende indlæg