Søg
Close this search box.
Redaktionen

Redaktionen

Apportering

Sørg for at du og din hund er et team

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven. Man kunne også vende den om og sige, at mennesket er hundens bedste ven. Hunden og mennesket er så tæt forbundne, at det er til både gavn og glæde for begge parter.

Der vil dog være den vigtige ting i jeres makkerskab, at det er dig, der er lederen. Sådan må det være, for det trives hunden bedst med. Den er et flokdyr, og i flokken må der altid være en tydelig leder, ellers bliver hunden utryg og forvirret. Når det er på plads, så har du en hengiven kammerat for livet.

Vis hunden, at du er flokkens leder

Uanset om der kun er dig og hunden i husstanden, eller I er flere, så er det vigtigt, at hunden tydeligt mærker, at det er dig, der er lederen af flokken. Det er dig, der bestemmer, og det er dig, der skal pleases. Det er også dig, der nyder hundens selskab og tager den med ud på nogle dejlige ture i det fri.

Leg og træn med hunden

Hunde er legesyge og aktive af natur. De vil også meget gerne lære noget og blive udfordret. Nogle gange kan den lege selv, og andre gange kan den lege og træne sammen med dig. Det bedste, den ved, er selvfølgelig at lege sammen med dig.

Når du træner med den og dermed giver den nogle udfordringer, så vil hunden gøre sig meget umage for at gøre det så godt som muligt, så den får ros af dig. Desuden holder hunden i det hele taget af at blive udfordret og aktiveret.

Hund med bold

Giv hunden noget godt legetøj til aktivering

For at stimulere leg og træning kan du give din hund noget legetøj, som er særligt velegnet til det. Der findes mange typer af legetøj til aktivering, som hunden kan have det sjovt og udfordrende med.

Noget af legetøjet kan hunden selv lege med, andet kan bruges til en aktivitet, som I laver sammen. Der findes for eksempel sådan noget legetøj som:

  •         Legetøj med gemte godbidder i
  •         Legetøj til apportering
  •         Legetøj til træklege

Disse typer af hundelegetøj vil kunne udfordre og aktivere din hund på bedste vis.

Aktivér hunden, mens du ikke er hjemme

Det kan være længe for hunden at være alene hjemme, mens du for eksempel er på arbejde. Her kan du give den mulighed for alligevel at være aktiv, mens du ikke er hjemme. Det kan du gøre ved at give den et stykke legetøj, hvori der ligger en eller flere gemte godbidder.

Hvis den har nogle forskellige slags af den slags legetøj, så vil den kunne underholde sig selv i et stykke tid, mens den er alene hjemme. Det kan stimulere og aktivere hunden, og det kan lette lidt på din samvittighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tips & ideér

Lignende indlæg